След като миналата седмица бяха представени официалните снимки на серийния Nissan Pathfinder 2013, сега японската компания разкри всички подробности около новото поколение на популярния всъдеход.

Изглеждаща точно като представения през пролетта концепт, продуктовата версия на Nissan Pathfinder 2013 има доста приятен външен вид, с раздут капак и калници, тънка решетка, нови ъгловати светлини и многобройни хромирани акценти. Всъдеходът ще може да бъде оборудван с панорамен стъклен покрив, който е с подвижна предна част.

Седемместната кабина на Nissan Pathfinder 2013 е с висококачествени материали и металкиови акценти. Сред опциите са включени предни седалки с подгряване и охлаждане, GPS навигация с тъчскрийн дисплей и тризонална информационно-развлекателна система.

Задвижването на всъдехода за момента (американска версия) е поверено на 3,5-литров V6 бензинов двигател с мощност 260 к.с. Агрегатът е свързан с автоматична CVT трансмисия Xtronic, която задвижва четирите колела. При европейският дебют на модела, естествено, ще се очакват нови дизелови агрегати.

Благодарение на новата монококова архитектура, Nissan Pathfinder 2013 тежи с 227 кг по-малко от своя предшественик. Това позволява на кросоувъра да бъде с едни от най-добрите в класа си показатели за разход на гориво (12,38 л/100 км градско и 9,41 извънградско).

Comments are closed.