Yamaha_Virago_750_Custom_Scrambler_dirty_mexicanYamaha Virago 750 е мотоциклет с дълга история и е първият модел на японците, който се намесва сериозно в пазара на „изглеждащите по американски“ двуколесни. XV750, както е заводския му индекс, е надежден, доста по-евтин от повечето Harley машини и се продава доста добре.

И все пак, доста Virago 750 машини са останали на пазара в различни нива на оборудване. Мотоциклетът бързо стана любимец на тунинг-ателиетата. Счупен Virago в Южна Африка инспирира Джейкс Петерс от Open Road Customs да създаде нова машина. И заради причината, че повечето XV750 машини обикновенно са позьорски, той искаше да създаде нещо по-различно. Така се ражда Yamaha Virago 750 Custom Scrambler.

Yamaha_Virago_750_Custom_Scrambler_dirty_mexican (1)Питърс знаел, че мотоциклетът се нуждае от повече от просто ремонт на двигателя, който всъщност е единствената счупена част от машината. Затова той моли за помощ Грег Хагеман, познат като гуру в Yamaha-средите. Черните пътища и прашните трасета са основната идея за Yamaha Virago 750 Custom Scrambler, затова Петерс решил да замени гумите с по-оф-роуд ориентирани от стария му CX500. Този Virago определено може да покорява кални терени и скалисти пътища, давайки много добро сцепление.

XV750 получил оф-роуд ръкохватки с предпазители, различни огледала, мигачи и нов, но със старовремски вид, фар. Sideshow Cycles изработили специални калници, а Петерс се заел с проектирането и производството на нов горивен резервоар, подходящ за „Мръсния Мексиканец“ (Dirty Mexican), както наричал проекта си.

Yamaha_Virago_750_Custom_Scrambler_dirty_mexican (2)Задницата била завършена, като седалката била покрита със специален мексикански материал, който не може да бъде сбъркан. Бутилки от текила, черепи и рози са символите, изобразени на седалката на Yamaha Virago 750 Custom Scrambler. Петерс заменил и ауспуховата система. Новата е с хоризонтална секция без никакви топлинни защити.

„Мръсният Мексинанец“ на Open Road Customs може да бъде ваш, защото Петерс го е пуснал за продажба в eBay. Стартовата цена е 9500 австралийски долара, но на „Купи веднага“ бутончето излиза сума от 13,500 AUD (6,750 – 9,600 евро).

Comments are closed.