В следващите две седмици, X-raid ще пусне три автомобила в състезания на два континента. След два дни, от 18 до 28 август се провежда най-голямото оф-роуд състезание в Бразилия Rally dos Sertões, а от 24 до 26 август ще се проведе Baja Hungary, кръг от Световната крос-кънтри купа на FIA.

За Rally dos Sertões в Бразилия X-Raid “командирова” два автомобила. В единия, MINI ALL4 Racing, ще видим десетократния победител от рали “Дакар“ Стефан Петерханзел, навигиран традиционно от Жан-Пол Котре. Екипажаът спечели преди месец Baja Spain.  Техни съотборници за състезанието ще бъдат местните шампиони Риамбурго Ксименес и Флавио Франча, зад волана на BMW X3 CC. Rally dos Sertões 2012 ще бъде с 10 специални етапа и обща дължина на маршрута от 4846 км, от които близо 3000 състезателни.

Междувременно, Калифа Ал Мутавей и Андреас Шулц ще бранят честта на X-Raid в Baja Hungary. Унгарската надпревара е много важна за пилота от Дубай и неговия немски навигатор, тъй като те са на едва 4 точки изоставане от лидера в Световната купа Жан Луи Шлесер.

Comments are closed.