Преди едно десетилетие Volkswagen Touareg отпразнува световната си премиера на автошоуто в Париж. От тогава моделът е конкурентен оф-роудър на най-високо ниво. По случай юбилея си VW развиват специален модел, увековечаващ успеха на марката. Той се нарича Touareg Edition X и разполага с най-различни глезотии, които ще задоволят дори най-капризните очаквания.

Новият Volkswagen Touareg Edition X е обут стандартно с 19-инчови Moab лети джанти, а в комбинация с Moonlight Blue Pearl Effect боята (предлагана като опция), външният вид става очарователен. Огромният панорамен стъклен покрив, анодизираните релси на тавана, би-ксеноновите фарове с LED дневни светлини и затъмнени стопове с LED технология дават свръхмодерен облик на оф-роудъра. В допълнение е пакетът Chrome & Style, както и затъмнените задни стъкла и Touareg X лога на задните панели.

Първокласните спецификации бликат и от интериора. Юбилейният volkswagen Touareg е с кожени кори в мек кафяв цвят, коженият салон е с цветни шевове, които се виждат и на волана. Декоративните прагове са със светещ контур, изписващ Touareg X.

Volkswagen Touareg Edition X може да бъде поръчан с пет различни комбинации между двигател и скоростна кутия, като в избора влиза и хибридна версия. Цената в Германия започва от 61,025 евро за V6 TDI BlueMotion (204 к.с.) и 8-степенна автоматична трансмисия.

Comments are closed.