Втората кампания на Surfrider Foundation Sofia по почистване на плажове по българското Черноморие е вече факт. Volkswagen Лекотоварни автомобили отведоха до набелязаните цели ентусиазираните доброволци, които почистиха пет плажа в рамките на общо три дни – 25-ти март, 7-ми и 8-ми април 2012 г. Равносметката в цифри е 150 участници и 250 събрани чувала с боклук. Почистени бяха плажове Липите (Синеморец), Бургас, Камчия, Иракли и Фичоза (Варна).

Surfrider Foundation Sofia отново напомни за проблема със замърсяването на водните басейни и прилежащите им брегове и плажове чрез конкретни действия по почистването им като част от емблематичния за организацията проект Ocean Initiatives.

Пластмасата беше отново доминиращият материал сред събраните отпадъци, което сякаш е допълнителен аргумент в подкрепа на глобалната кампания на Surfrider Foundation – Rise Above Plastics, стартирала през март и в България. Целта на кампанията е да намали влиянието на пластмасата за еднократна употреба върху морската околна среда, като популяризира проблема за опасността от замърсяването с пластмаса и като спомогне за намаляването на нейната употреба.
Surfrider Foundation Sofia изразява своите благодарности към всички доброволци, които помогнаха за изключителните резултати на Ocean Initiatives 2012, както и на своите партньори: VW Лекотоварни автомобили – официален превозвач на екипа, Monster Energy, Flag.bg, Green Bags, Yo-Ho-Hostel, TimeHeroes, Рефил ЕООД, общините Аврен и Бургас и кметство Обзор.

Екипът на Volkswagen Лекотоварни автомобили в България с радост подкрепи ентусиастите в това благородно начинание. Като производител на култови автомобили за свободното време, подходящи за практикуване на любимо хоби сред природата – какъвто е например кемпърът VW California – Volkswagen демонстрира загриженост за средата, в която живеем и прекарваме свободното си време. Партнирайки на Surfrider Foundation Sofia лекотоварната дивизия на марката Volkswagen още един път утвърждава позицията си на социално отговорна компания и отправя апел към широката общественост за стремеж към дълготрайно опазване чистотата на заобикалящата ни среда.

Comments are closed.