Новият Volkswagen Golf VII вече е на разположение с три нови двигателя и система за задвижване на четирите колела 4MOTION за някои версии. Първият нов агрегат е 1,2-литров TSI BlueMotion, с максимална мощност 105 к.с., следван от 1,4-литров TSI BlueMotion със 122 к.с. и още един 1,4-литров, но с мощност 140 к.с. и система за активно управление на цилиндрите (ACM). И трите мотора могат да бъдат куплирани с 6-степенна механична или 7-степенна DSG трансмисия.

Volkswagen Golf VII ще се предлага и с пълноприводно задвижване 4Motion, която, обаче, ще бъде достъпна единствено за версиите с 1,6-литров TDI  BlueMotion двигател със 105 к.с. или с двулитров TDI BlueMotion със 150 к.с., за момента с механична скоростна кутия.

Друга новост около Volkswagen Golf VII e, че в нивата на оборудване Comfortline и Highline, ще може да се поръча пакет, подпомагащ водача, който ще струва 1690 евро и ще включва екстри като адаптивен круиз контрол ACC, биксенонови фарове с LED DRL, система против кражба Plus и др.

Comments are closed.