Направеният от Lego Land Rover Defender 110 няма да откриете в магазините за играчки. Това не е готов кит на компанията за конструктори, а дълга и сложна инженерна разработка на испанския ентусиаст Фернандо Шипо (Fernando Sheepo).

Моделът е толкова подробен, че си има скоростна кутия, раздатка с парт-тайм 4х4 и дори изглеждащ като истински двигател, макар задвижването на мъника да е от електромотори.
За конструираният от Lego Land Rover Defender 110 са използвани 3 кг пластмаса, по-точно 2800 части, плюс 7 електромотора и 3 инфрачервени трансмитера. Творбата е с отварящи се врати, работещо окачване и сгъваеми пейки като на истинския Defender.

 

На четирите колела с монтирани дискови спирачки, а скоростната кутия има 4 предавки и задна, които се включват чрез автоматичен куплунг. Купето се отделя много лесно от рамата, така че вместо представения пикап, можете да сложите на шасито истинска микроверсия Station Wagon. Всъдеходът се контролира от дистанционно, което също е направено от Lego части.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.