Утре стартира рали Мароко 2012, най-голямата африканска рали-рейд надпревара и второто по големина пустинно състезание след рали „Дакар”. На старта в подстъпите на Сахара ще застанат общо 180 състезателни машини от всички категории, включително тези на топ пилотите от цял свят.

За наша радост, на старта на рали Мароко 2012 ще има и три български машини. С ATV Yamaha участие ще вземе доайенът на българския оф-роуд Тодор Христов. Заедно с него в отбора Bulgarian Off-road Team дебют ще направи екипажът Орлин Алексиев – Александър Стоянов (BMW X1 T1). С автомобил Opel Antara ще видим и екипажа Петър Ценков – Иван Маринов, които тази година започнаха сериозна подготовка за „Дакар” 2013. Ценков е двукратен сребърен медалист от Мароко, но с ATV. Негови съотборници с Opel Antara ще са бронзовите медалисти от Breslau Balkan 2012 Раул Данино и Шави Галиндо.

Организаторите на рали Мароко 2012 общават един грандиозен рали-рейд спектакъл, с разнообразен терен и нови територии. Надпреварата, както споменахме, ще привлече елитът в този спорт. На две колела очакваме титаните на КТМ Марк Кома и Сирил Депре. Те ще бъдат преследвани от пилоти на Yamaha като Елдер Родригеш, Давид Кастьо, Давид Фретине, Франс Веховен и др. Също и свежата армада на Husqvarna Speedbrain, и водения от Ален Дюкло тим на Sherco, които ще тестват новия си прототип за „Дакар”.

При автомобилите X-Raid ще вземе участие с две Mini all4 Racing, пилотирани от Кшищоф Холовчик и Леонид Новцики, както и с един BMW X3 CC, на волана накойто ще видим чилиеца Борис Гарафулич. Toyota Overdrive ще присъства с 4 машини и амбиции за победа. Миналогодишният победител в надпреварата Бернард Тен Бринке, ще предвожда армада от няколко бивши заводски болида Mitsubishi.

При камионите, битката в рали Мароко 2012 също се очертава епична. Team De Rooy, предвождан от Жерар де Рой ще участва с три машини Iveco. Срещу тях ще се изправят стари лисици от тимовете на DAF, MAN, GINAF и Renault.

Списание OFF-road.BG ще следи за вас българското участие и развоя на рали Мароко 2012. Вижте официалния клип на надпреварата:

Comments are closed.