Land Rover разпространи първите снимки и информация за новия Range Rover. Четвъртото поколение на луксозния всъдеход е с олекотена, изцяло алуминиева конструкция, която е с 39% по-лека в сравнение със стоманената на предишния модел. По този начин общото тегло на автомобила е намалено с 420 кг. Благодарение на олекотената алуминиева платформа са постигнати значителни подобрения в ефективността и подвижността на автомобила, като са свалени разходът и вредните емисии.

Новият всъдеход е с изчистена и елегантна форма, леко намигаща към Evoque, но безпогрешно отличаваща го като  Range Rover.Сред иновациите в модела е новото поколение на системата Terrain Response® на Land Rover, която анализира текущите условия за шофиране и автоматично избира най-подходящите настройки на автомобила за съответния терен.

За да се гарантират издръжливост и надеждност, новият Range Rover е подложен на тежкия он- и оф-роуд изпитателен и развоен режим на Land Rover, в който цял автопарк от прототипи изминава милиони километри в течение на 18-месечни тежки изпитания в над 20 страни при екстремни климатични условия. Купето на новия SUV е с оптимизирана конструкция и подобрена шумоизолация. Интериорът на машината все така залага на първокласни материали с огромна доза лукс и комфорт за пасажерите.

Клиентите на новия Range Rover могат да избират между усъвършенстваните бензинови двигатели V8 и дизеловите агрегати TDV6 и TDV8, комбиниращи бързо ускорение със значително намалени CO2 емисии. Новият Range Rover ще се произвежда в наскоро изграден свръхмодерен завод в Солихъл, Великобритания. Той функционира изцяло с нискоенергийни технологии. Доставките на новия модел ще започнат в началото на 2013 година, а автомобилът ще се предлага в 160 страни.

Повече за всъдехода ще прочетете в септемврийския брой на списание OFF-road.BG

Comments are closed.