Tacita T-Race на пръв поглед изглежда малко чудновато, да не кажем смешно. Но създателите му твърдят, че ще е достатъчно конкурентна концепция за рали-рейд надпревари. Очаква се скоро електрическият мотоциклет да участва експериментално в пустинни маратони в Африка.

Името на мотоциклета Tacita, идва от латинската дума за тишина, като изборът е разбираем – електроциклетът няма изпускателна система, която да боботи из дюните. Създателите на Tacita T-Race твърдят, че с едно зареждане, машината има достатъчен пробег, за да се бори цял ден с тежките терени на пустинята, но все още на са посочили официални данни.

Tacita T-Race разполага с 4 литиево-полимерни батерии, които са умело разположени по рамата, за да се запази добър баланс на мотоциклета. Въпреки акумулаторите, теглото на електрическият байк е едва 180 кг. За да се зареди напълно в нормалната електрическа мрежа, мотоциклетът има нужда от 9 часа. С опционалното 3 kWh зарядно устройство, това време намалява до малко над 3 часа.

Мощността на електрическия рали-рейд спринтьор е 8 kW с пик от 24 kW при избор на съответен режим на електрическия двигател. Tacita T-Race е с 18 и 21-инчови колела и регулируемо окачване отпред и отзад.

Comments are closed.