В продължение на шпионската тема от тази сутрин, в интернет изтекоха шпионски снимки и слухове също и за следващия Range Rover. Очакванията са за нещо революционно и може би това е причината от Land Rover да крият много старателно външния вид на аристократичния SUV.

«Автомобилни папараци» от Car Advice успяха да заснемат бъдещия Range Rover по време на тестове, но той е толкова здраво замаскиран, че трудно може да се види какво да очакваме като визия. Според слуховете, очакваните промени не са толкова по предницата (макар да се твърди, че тя ще е в стила на Evoque), а повече по задната част – нови стопове, различен наклон на покрива и т.н.

Очаква се новия всъдеход да е доста олекотен, като за целта производителят е наблегнал на алуминиевите компоненти. Общият резултат от иновацията ще е минус половин тон от теглото на звяра.

За задвижването на следващия Range Rover ще се грижат обновени версии на познатите V6 и V8 двигатели, но ще бъде добавена и plug-in хибридна модификация, позната ни от концепцията Range_e. Екологичната версия ще е с трилитров дизелов V6 агрегат с мощност 242 к.с., който ще си партнира с електромотор, постигащ още 93 “коня”. Чисто електрическият пробег на Range Rover ще е от порядъка на 30 км, а от Land rover са се зарекли, че този вариант ще е с комбиниран разход от едва 3,36 л/100 км и пробег с един резервоар от 1112 км.

Comments are closed.