От департамента за развитие на специални продукти на Chrysler превърнаха Dodge Durango в автомобил за специални приложения – употреба в полицията, пожарната и гражданска защита. Модифицираният всъдеход ще трябва да се изправи срещу конкурентите от GM и Ford. Не знаем дали ще е по-добър на практика, но определено изглежда доста симпатичен.

“Общественият” Dodge Durango ще има опция за два двигателя – 3,6-литров V6, развиващ 290 к.с, както и 5,7 HEMI V8 с 360 к.с. Ще се предлага с 4х2 или 4х4 задвижване.

Модификациите, които са направени, за да стане Durango подходящ за целите на съответните служби, са 220-амперов алтернатор, който да захранва повече електрически прибори на борда, по-добри спирачки и по-голяма водна помпа.

„Много сме развълнувани от представянето на специална версия на Dodge Durango и добавянето й към гамата ни за обществените служби“ – казва Петер Греди, вицепрезидент на департамента по развитие. „Durango застава редом до нашите Dodge Charger Pursuit и Ram 1500 Special Service и така покриваме всеки тип автомобил, от който могат да се нуждаят службите за сигурност – седан, SUV и товарен автомобил с повишена проходимост“.

Comments are closed.