Все по-упорити стават слуховете в интернет, относно бъдещето на Renault Modus. На компактният многофункционален модел му предстои обновяване, но това което са предвидили от Renault е доста по-различно.

След като представи концептуалния кросоувър Renault Captur преди време, френският автопроизводител обяви намеренията си да пусне и такъв сериен модел. Според запознати, именно такъв автомобил ще замени Renault Modus. Най-вероятно, кросоувърът ще бъде базиран на изключително успешния Nissan Juke и ще се предлага във версии с предно и 4х4 задвижване. Засега няма информация за предвидените двигатели.

Тоталната замяна на Modus е продиктувана от повишения интерес към компактните кросоувъри и SUV, за сметка на пониженото търсене на конвенционалните компактни ванове и в частност на самия Modus, чиито продажби от над 166 хил. през 2005 година се сринаха до под 50 хил. миналата година.

Новият кросоувър Renault Modus (или както ще се казва) ще се произвежда в завода на французите в Испания, където се произвежда настоящият модел.

Comments are closed.