Вчерашният етап 3 на рали Мароко 2012 бе доста успешен за българските участници. Или поне за тези, които успяха да стартират. Орлин Алексиев и Александър Стоянов явно няма да успеят да се справят с проблема на тяхното BMW и се прибират към България.

Нещата вървят доста по-добре за Петър Ценков и Иван Маринов (Opel Antara), които след не особено успешния етап 2, вчера успяха да вдигнат темпото и завършиха на 18-о място. Техният съотборник Раул Данино бе още по-бърз и приключи отсечката на 8-а позиция. В генералното Ценков е 22-ри, а Данино е точно пред него.

При четириколките Тодор Христов (Yamaha) продължава да поддържа умерено темпо и завърши 59-и в общото класиране с мотоциклетите. В генералното Христов е 48-и, а в своя клас е четвърти.

Иначе, победител в етап 3 на рали Мароко 2012 стана Ерик Вигурьо (Chevrolet), който оглави и временната подредба до момента. Втори за деня бе Гилерме Спинели (Mitsubishi), а трети Леонид Новицки (Mini X-Raid). Денят не бе от най-успешните за Кшищоф Холовчик (Mini X-Raid), който отстъпи лидерството в генералното на Вигурьо с 16 минути.

При мотоциклетите най-голямата новина бе отпадането на Марк Кома от рали Мароко 2012. Испанецът падна лошо на 87-ия километър от 291-километровата отсечка и приключи участието си в лазарета, за щастие с не особено тежки травми. Така в битката за етапна победа най-активни бяха Пауло гончалвеш (Husqvarna Speedbrain) и Елдер Родригеш (Honda CRF 450 Rally). Гончалвеш изклинчи победата с едва 3 секунди, а в генералното водач е Родригеш, пред Сирил Депре (КТМ).

Comments are closed.