sherco_tvs_factory_rally_dakar_2015Френският мотоциклетен производител Sherco представи състезателите си за рали Дакар 2015. Това ще е 7-о участие на марката в легендарния маратон, а официалното име на отбора е Sherco TVS Rally Factory.

Sherco и TVS Racing ще си сътрудничат като партньори за рали Дакар 2015, а официални пилоти на отбора ще са французите Ален Дюкло (Alain DUCLOS) и Фабиан Плане (Fabien PLANET). Дюкло, който е от малийски произход, има няколко етапни победи в маратона, като последната му бе в етап 6 на тазгодишното рали Дакар. Плане също има опит в рали Дакар (най-силното му постижение е 12-о място през 2007 г.), но е по-известен като една от иконите на Sherco в ендуро състезанията, с подиуми в ISDE, WEC и френския шампионат.

За рали Дакар 2015, двамата пилоти ще са с новия рали-мотоциклет на Sherco. Машината, според производителя, е доста по-лека, по-издръжлива и по-конкурентоспособна. Двигателят с обем 450 куб. см е изцяло нов, като серийното му производство за гамата на Sherco започна едва този месец. Подобрения има по почти всички детайли и възли на мотоциклета.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.