Johnson Controls, глобален лидер в производството на автомобилни интериори и електроника, разработи новаторска концепция за инструментално табло, което комбинира множество пластове информация, за да генерира триизмерен (3D) интерфейс.

Многопластовото информационно табло, предназначено за големи и средно големи луксозни автомобили, създава реалистичен изглед на външната среда за по-безопасно и ефективно шофиране.

Концепцията за многопластово информационно табло следва тенденциите в развитието на индустрията и предпочитанията на потребителите. Тя включва най-новата thin-film transistor (TFT) технология  − предлага висока резолюция, яркост и контраст, за да създаде лесен за разчитане висококачествен 3D интерфейс. Многомерната визуализация създава живо и реалистично пространствено представяне на важната за водача информация, включително скорост, навигация и информационни системи. Тя позволява и подреждане на информацията по важност на базата на условията за шофиране, като данните се представят на пластове, за да може по-необходимите показатели да дойдат на преден план на таблото, а по-маловажната информация за момента да остане на заден план.

Освен подобрено визуално представяне, концепцията изобразява и информация за автомобила директно пред погледа на водача, без да се налага той да поглежда надолу или встрани върху информационното табло. Когато се ползва със системата за предотвратяване на инциденти или помощ на водача например, многослойното инструментално табло предлага изключително реалистична графика и представяне на намаляващото разстояние до желан изход или разстоянието между автомобила и предния автомобил.

Comments are closed.