Трагичен инцидент със състезател прекрати българския етап на Balkan Marathon Rally 2012. Международната оф-роуд надпревара стартира преди няколко дни в Албания, като маршрутът минава през Македония, България и Гърция, където е финалът й.

Загиналият състезател в Balkan Marathon Rally 2012 е 55-годишният Крис Стаболдзис, участник с ATV. Гръцкият състезател е намерил смъртта си в местността Сухия чарк край село Ковачевица, по време на етапа. Според свидетели, пилотът е излетял от пътя на сравнително лесен участък, като най-вероятната причина е спукана гума на неговото ATV.

Крис Стаболдзис е един от топ състезателите с ATV в Гърция и добре познат на българските фенове на оф-роуда. Крис е много добър приятел с българските си колеги, както и с организаторите на Balkan Marathon Rally 2012. Списание OFF-road.BG изказва искрени съболезнования на близките на загиналия.

Ще припомним, че при подобен инцидент през 2009 година по време на етап от Balkan Offroad Marathon също загина ATV пилот – българският състезател Илко Киряков.

One Comment

  1. neka pociva vo mir