Land Rover ще представи концепцията Range Rover Evoque Convertible на автомобилното изложение в Женева. Evoque кабриолет ще изследва потенциала на първия в света премиум SUV кабриолет. Концепцията, разработена от директора по дизайн на Land Rover Гери МакГавърн и неговия тим показва заинтересоваността на марката към навлизане в нови пазарни сегменти.

Концептът с мек сгъваем таван е базиран на Range Rover Evoque Coupe. Той включва напълно сваляем покрив със система, защитаваща пасажерите при преобръщане. Комбинирайки способност и гъвкавост с комфортни 4 места. Разбира се, автомобилът е с ДНК на Land Rover и запазва ключови характеристики на марката като висока позиция на водача и сериозни офроуд способности със системата Terrain Response.


Сред интересните глезотии, използвани в Range Rover Evoque Convertible са камери за видео наблюдение около превозното средство, аудиосистема от Meridian, 21-инчови джанти, кожена тапицерия с перфорация и други.
Кабиолетът Evoque ще бъде представен в Женева като дизайнерска и инженерна концепция. За момента няма потвърждение за влизане на концепцията в серийно производство.

Comments are closed.