Не, Range Rover Evoque Desert Warrior 3 не от планираните 16 модела на Land Rover, за които писахме тази сутрин. Болидът за рали-рейд състезания е дело на британския отбор Excite Rallye Raid Team и ще го видим по трасетата на рали Дакар 2013 и в надпревари за Световната крос-кънтри купа на FIA.

Range Rover Evoque Desert Warrior 3 се задвижва от 3-литров битурбо дизелов двигател на BMW с мощност 275 к.с. и въртящ момент от 650 нм. Без наложения от FIA рестриктор, агрегатът може да постигне впечатляващите 350 к.с. Моторът е свързан с 6-степенна секвенциална скоростна кутия ZF.

Изграденият на тръбна рама болид е сериозно подготвен за рали-рейд надпревари. Машината е с 8 койлоувъра Reiger, 260-литров резервоар (осигуряващ максимален пробег от 1200 км), 16-инчови джанти Compomotive Atacama Rally Raid и гуми BF Goodrich Desert Race G.

Теглото на Range Rover Evoque Desert Warrior 3 е 1900 кг, а автомобилът е със система за контрол на окачването, в зависимост от скоростта. Въпреки задвижващият агрегат от BMW, немалко от използваните части и компоненти са Land Rover.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.