rali_dakar_2014Днес стана известен маршрутът на рали Дакар 2014. Надпреварата, която за 6-и пореден път ще се проведе на територията на Южна Америка, ще стартира на 5 януари от аржентинския курорт Росарио и ще финишира във Валпарайсо, Чили на 18 януари. Тази година към маршрута на надпреварата, макар и за кратко, се присъединява и Боливия, за сметка на отпадането на Перу.

Въпреки, че този път пясъкът няма да доминира в състезанието, за разлика от тазгодшното издание, Рали Дакар 2014 обещава много нови емоции на участниците, сред които няколко маратонски етапа.

Доколкото Боливия е изцяло нова територия, организаторите обещават отсечките в Аржентина и Чили да бъдат доста различни, спрямо това, което видяхме през последните 5 години. Почивният ден на рали Дакар 2014 ще бъде на 11 януари в Салта, Аржентина.

Тази година няколко надпревари по цял свят ще бъдат част от Dakar Challenge. Най-добрите „новобранци” от Baja 500, Reno 500, Australasian Safari, Kalahari Desert Race,  надпреварите Desafio Routa и Desafio Inca (Dakar Series), ще получат безплатно участие в рали Дакар 2014.

Comments are closed.