Първият специален етап на рали „Дакар“ 2013 е вече факт. Символичната 13-километрова отсечка, започнала са над 200-километров лиазон от Лима, към Наско, не обещаваше трудности за участниците, включително и за българите. И трите български машини завършиха безаварийно отсечката.

При четириколките, Тодор Христов (Yamaha) завърши етапа на предпоследното 37-мо място, на 10:29 минути от водача. А победител в първия етап на рали „Дакар“ 2013 стана представителя на домакините Игнасио Флорес Семинарио, също с Yamaha.

Петър Ценков и Иван Маринов (Opel Antara) завършиха отсечката на 90-о място, на 3:38 минути от водача. Орлин Алексиев и Пламен Николов са 110-и (неофициално класиране и за дwете машини, на минута след сънародниците си. По-интересното е, че и двата български екипажа са по-напред в класирането от Роби Гордън. Американецът се окопа в дюна малко след старта и сега е на  незавидното 137-о място. Победител за деня стана Карлос Сайнц с новото бъги. Очаквайте подробности! Не забравяйте да следите дневника на рали „Дакар“ 2013 по БНТ 2 от 23:30 часа, с повторение от 0:50 по БНТ 1.

Comments are closed.