qoros3_cross_hybridНай-новият китайски автомобилен производител – Qoros Auto, не е поредният амбициозен проект на Поднебесната империя. Марката е джойнт венчър между познатата и в Европа компания Chery Automobile и Israel Corp, която е един от основните инвеститори в проекта Better Place за изграждане на инфраструктура зарядни станции за електромобили.

За амбициите на Стария континент ясен знак е сериозната гама, която Qoros възнамерява да покаже на автомобилното изложение в Женева. Линията включва вече серийният седан Qoros 3, както и концептуална комби версия на машината.

Най-интересен за нас, обаче, е концептуалният кросоувър Qoros 3 Cross Hybrid. Машината представлява хечбек с повишена проходимост и хибридно задвижване. Двигателят е трицилиндров с турбо и обем 1,2 литра, който работи заедно с електромотор, инсталиран над задния мост. Между ДВГ и трансмисията има още един електромотор (Integrated Starter Generator – интегриран стартер генератор). Цялата тази компановка доставя на автомобила 4х4 задвижване от ново поколение.

Comments are closed.