Тазгодишното рали „Тунис” бе отменено поради липсата на финанси. Досегашният организатор NPO се оттегли от провеждането на кръга от Световния крос-кънтри шампионат, но вече има яснота за 2013 година.

В момента, с организирането на надпреварата се заема Националният автомобилен клуб на Тунис (N.A.C.T.- National Automobile Club of Tunisia), с подкрепата на Националната мотоциклетна организация на страната.

Рали „Тунис” се провежда от три десетилетия и се е превърнало в институция за света на оф-роуд спорта, като заслужено намира мястото си сред най-големите рали-рейд надпревари в света, редом с „Дакар”, рали „Мароко” и „Рали на фараоните”. Тази година тежката икономическа ситуация отложи надпреварата, но организаторите се фокусират към изданието за 2013 година, за да отбележат юбилея на надпреварата по най-добрия възможен начин.
Доскоро е имало идея все пак кръгът за тази пролет да се проведе, но кратките срокове са осуетили този план. Все пак това е международно състезание и на топ състезателите, традиционно участващи в него не може да се предложи нещо сглобено набързо, заявяват от N.A.C.T.

През следващите седмици ще има първоначална информация за рали „Тунис” 2013, като всички могат да бъдат сигурни, че такава надпревара ще има, при това доста зрелищна.

Comments are closed.