Петър Ценков и Иван Маринов са напълно готови за рали Дакар 2013. Екипажът на „Рали Рейд БГ” днес изпраща състезателния автомобил Opel Antara RR, както и сервизния камион Mercedes 6х6 към последното предизвикателство за сезона – натоварването на ферибота във Франция, откъдето техниката ще поеме към Перу.

В столицата на латиноамериканската държава Лима, на 5 януари2013 г. ще бъде даден стартът на най-голямата автомобилна надпревара в света. На старта на рали Дакар 2013 за пореден път ще застанат десетки машини от всички класове. За Ценков и Маринов, пустинният маратон ще бъде естествен завършек на един много силен спортен сезон, в който екипажът отбеляза успешни участия в международни надпревари като Silk Way Rally, Breslau и рали Мароко.

След две успешни участия в рали Дакар с ATV, Петър Ценков ще дебютира зад волана на състезателен автомобил. За Иван Маринов, това също ще е дебют в легендарната надпревара, но един от най-добрите български навигатори натрупа ценен опит през сезона и се чувства подготвен на 100% за предизвикателствата на Перу, Аржентина и Чили.

Разбира се, подготовката за надпревара от ранга на „Дакар” е важна колкото самото участие, затова Рали Рейд.БГ разчита на отлично подготвен сервизен екип – Христо Николов, Теодор Николов , Радослав Кръстев;  подкрепата от страна на държавата, в лицето на Министерството на физическото възпитание и спорта и Министерството на транспорта информационните технологии и съобщенията; спонсорите – Карго Ер, ЗАД “Булстард Виена Иншурънс Груп”, Глобул, Опел България, Gladiator Offroad-Technik, Хотел ВЕГА София, вино „ЛОЗЕН” и медийната подкрепа на Българската национална телевизия и списание OFF-road.BG.

Универсален нож Fiskars само за 9,90 лв.

Comments are closed.