Концептуалният smart forstars е електрически задвижван кросоувър-купе от новозаформящия се сегмент SUC (Sports Utility Coupé), предназначен за вманиачени по киното млади потребители. Името му идва от стъкления покрив, позволяващ да се наблюдава звездното небе от една страна, и вградения видеопроектор в предния капак от друга, позволяващ творбите на филмовите звезди да се споделят с приятели по всяко време.

smart forstars е боядисан в екстарвагантен червен цвят в духа на киното, контрастиращ с титаниевата окраска на праговете и задните калници. Благодарение на 60-киловатовия електромотор и задвижването от новия smart Brabus, smart fosrtars е гъвкав и жизнен, при това с нулеви вредни емисии.

Компактният SUC smart forstars (Д/Ш/В: 3550/1710/1505 мм) е не само мобилна концепция, превозваща двама души, а и функционален киносалон. Видеопроекторът на предния капак се контролира чрез Bluetooth от iPhone, а в допълнение има висококачествена аудиосистема, позволяваща пълно наслаждение от пътуващото кино.

smart forstars веднага се разпознава като член на семейството мъници, макар да има доста нови черти (всъщност те загатват за бъдещето в дизайна на серийните модели). Кросоувърът е с нови ромобовидни фарове и дневни LED светлини и е с по-голяма колесна база и по-широка следа от настоящия сериен smart fortwo. Интериорът е стилен, опростен и персонализиран, с цветова комбинация от перлено бяло и червено, допълнена от алуминиеви акценти.

Електрическото задвижване на smart forstars, както споменахме, е на базата на smart fortwo BRABUS. В сравнение със серийния модел на немските тунери, при кросоувърът мощността на електродвигателя е увеличена до 60 kW, а въртящият момент е 135 Нм. Максималната скорост на прототипа е 130 км/ч, а литиево-йонните батерии са с капацитет 17,6 kWh.

Comments are closed.