Втора награда за тази година взе форумът OFFRoad-Bulgaria. Членове на форума бяха отличени с приза на в. „24 часа“ и БНТ „Достойните българи“. Наградите се дават за участието на Форума в акциите в село Бисер. Броени часове след като язовирна стена се скъса и заля харманлийското село, OFFRoad-Bulgaria занесе в бедстващото село храна и вода.

Още на следващата сутрин на няколко места в страната бяха отворени пунктове за събиране на дарения. В следващите дни броят им достигна 7, а продуктите бяха доставени на нуждаещите се от с. Бисер и Свиленград.

Наградите „Достойните българи“ бяха разпределени за градовете, които най-активно се включиха в кампанията. От името на София наградата взе Георги Гегов, Георги Калашев е взе от името на пловдивската група, Йордан Стоянов за Стара Загора и Явор Атанасов за Бургас. Главният редактор на OFFNews.bg Владимир Йончев получи грамотата от името на целия Форум.

Церемонията се проведе в присъствието на премиера Бойко Борисов, а отличията бяха връчени от журналиста Слави Ангелов за проявена съпричастност, активна гражданска позиция и особени заслуги. Наградите се дават от 2004 година, като нейни специални носители досега, отличени със статуетка „Златен ритон“ са 10 души. Това е второто подобно отличие за OFFRoad-Bulgaria.

източник: www.offnews.bg

Comments are closed.