Оранжевият Range Rover Sport Vesuvius е един от тези автомобили, за които се чувствате гузно, когато харесате. Концептът е развит малко след появата на Range Rover през 2005. За модела от 2012 г. Vesuvius предлага много подобрения не само в екстериора и интериора, но и в мощността и скоростната кутия.

Навигационната и аудиосистемата също са по-модерни и разполагат със 7-инчов екран и dual-view технология. За пътниците на задния ред седалки са подсигурени монитори в подглавниците на предните седалки. Черно-оранжевата боя по детайлите се откроява около дръжките на вратите, около въздуховодите на калниците и решетката между фаровете.

Трилитровият SDV6 двигател развива 265 к.с. при 4000 об/мин и разполага с максимален въртящ момент 600 Nm при 2000 об/мин. Двигателят използва каскадно турбо-пълнене, което подобрява отзивчивостта на газта. Моторът развива 500 Nm за 500 милисекунди от 0. Това означава, че постоянно използва 83% от въртящия си момент при ниски обороти.

Двигателят на  Range Rover Sport Vesuvius е свързан с новата ZF 8HP70 8-степенна автоматична скоростна кутия. Управлението й действа така, че когато навън е топло кутията работи на по-ниски предавки, за да може двигателят да работи на по-високи обороти и климатикът да охлажда купето по-ефикасно и по-бързо. На студено избира подходящи предавки, за да може двигателят да загрее по-бързо. Предавките могат да се сменят чрез пера, намиращи се около волана, а до скоростния лост има Drive Select бутон за избор на режим на шофиране.

В интериора виждаме цял пакет Kahn LE, спортни предни и задни седалки, облечени в черна кожа с оранжеви мотиви, карбонови детайли, червени инструменти, Churchill часовник със Swarovski диаманти, Kahn светещи декоративни прагове и алуминиеви педали. Вътре усещането е като във всеки един модел от марката – изолирани от външните условия, комфортно усещане. Сигурни сме, че Afzal Kahn ще придаде повече стил и уют на колата ви от колкото в петзвезден хотел.

Джантите Kahn отиват на всяка кола. Те са 22-инчови, алуминиеви. Моделът е Kahn RS, а цветът е поизбор на клиента. Технологията на изработка на колелата е иновативна, а дизайнът е елегантен.
Kahn Design е за индивидуалисти, които не приемат живота такъв, какъвто е и не одобрява друго, освен перфектното. Моделът ще се предлага с дизелови и бензинови агрегати, с лява и дясна дирекция и с уникален стил. Цените започват от 73875 паунда.

Comments are closed.