След голямата медийна кампания с шпионски снимки и изтичане на информация, най-накрая новият Hyundai Santa Fe (ix45) дебютира на автоизложението в Ню Йорк.

Третата генерация на кросоувъра ще се предлага в три версии за американския пазар: 5-местен Santa Fe Sport, Santa Fe Sport 2.0T и 7-местен LWB Santa Fe. Сред екстрите за модела са въздушни възглавници, панорамен покрив, подгряване на задните седалки, подгряване на волана, електрическо задвижване на предните седалки, плъзгащ се втори ред седалки с разпределение 40:20:40, Blue Link информационна и развлекателна система, навигация и аудио с 8-инчов екран.

Santa Fe Sport моделите ще са с два бензинови двигателя. Първият е 2.4-литров GDI (директен инжекцион), развиващ 190 к.с. и извънградски разход 7,1 л/100 км. Другият агрегат е 2.0-литров с принудително пълнене и максимална мощност 264 к.с. По каталожни данни той ще харчи 7,5 л за 100 км извънградски преход.

LWB Santa Fe ще се задвижва от 3.3-литров GDI V6 мотор (290 к.с.). Hyundai изтъкват, че LWB Santa Fe е единственият средногабаритен SUV с V6 бензинов агрегат и директен инжекцион. Заради повишените габарити LWB моделът е със система за следене на мъртвите зони.
Новият Santa Fe Sport ще е в продажба от края на лятото, а по-голямата версия LWB – от януари 2013 г. доколко европейските модификации ще се различават от тези за САЩ, ще разберем наесен.

Comments are closed.