Полицаи от столичното Осмо РПУ заловиха плевенчанин, нападнал журналиста Георги Пауновски на автомагистрала „Тракия”, съобщиха от пресцентъра на МВР. Побоят стана на 1 май около 14.00 часа.
Пауновски разказа, че след спор с шофьор на друг автомобил, е бил набит, а стъклото на страничното му огледало било счупено.

След извършения оглед и разговор с журналиста, както и ползвайки снимките на джипа, които Пауновски успял да направи, разследващите полицаи започнали издирването на лек автомобил «Хонда”. Открили, че колата е собственост на частна фирма, а шофьорът е неин служител – И .Д. на 39 години от Плевен. Мъжът живеел в София под наем.

Днес И. Д. се явил в полицията с адвокат, но отказал да даде обяснения за инцидента.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 131 ал. 1 т. 12 от НК и чл. 216 от НК. В момента се провеждат процесуално-следствени действия, изясняват се и обстоятелствата за възникналия инцидент.

И. Д. е регистриран в полицията за кражба и е осъждан за нея. Побойникът е задържан в местното районно управление за 24 часа. Материалите по случая ще бъдат докладвани на Софийска районна прокуратура.

>>нашата игра с много награди<<

източник: dir.bg

Comments are closed.