monster_truck_deadly_accidentПо време на фестивала Extreme Aeroshow в Мексико този уикенд, демонстрация на Monster truck завърши трагично. В началото на шоуто, когато гигантският джип изпълнявал зрелищните си номера посмачкване на коли и скокове, пилотът изгубил контрол върху машината, която се врязала в многобройната тълпа от зрители.

В резултат на инцидента, 8 души са загинали на място или в болница, а над 70 са били ранени. Ужасният инцидент на злополучното monster truck шоу е запечатан на камера и може да бъде видян във видеото по-долу. Не го препоръчваме за лица под 16 години.

На пръв поглед невинната демонстрация се превърнала в касапница малко след началото на изпълнението на гигантския всъдеход. Свидетели на инцидента разказват, че видели как пилотът на машината ударил главата си в предпазната клетка, а от удара каската му изхвърчала. Може би точно тогава е изгубен контрол върху возилото, което се врязало в тълпата. Тук трябва да се отбележи, че зрителите не са обърнали внимание на предупредителните заграждения и са ги прескочили, навлизайки в арената на шоуто.

Пилотът на monster truck машината е арестуван до изясняване на причините за инцидента. Разследващите проверяват възможността техническа неизправност да е в основата на инцидента, тъй като в представеното видео се вижда, как машината подава газ към хората, а не спира. Възможно е педалът на газта или дроселовата клапа да са блокирали.

След неприятната случка, провеждането на Extreme Aeroshow е прекратено.

Comments are closed.