suzuki_jimny_nikola (1)Поредният проект в рубриката ни „Моето оф-роуд возило“ е това симпатично Suzuki Jimny на нашия читател Никола Кузманов. Машината е претърпяла доста трансформации, ето какво ни разказва собственикът й за нея:

Ето го моето Suzuki Jimny 1,3i, 2000 г – моята Сузи за екстремни спортове. Като я купих беше англичанка и след като ми попадна вече в ръцете, първото което направих бе да я вкарам в правия път със смяна на дирекцията.

suzuki_jimny_nikola (4)По окачването направихме малки промени с помощта на „Павтрейд“, гр. Павликени. Отпред й сложихме пружини от Mercedes 190d,  а оригиналните предни от Suzki Jimny ги сложихме отзад,с което постигнахме лифт от около 70 мм.

Бодилифта постигнахме като сложихме полиуретанови тампони 55 мм, за което помогна с направата им Антон от оф-роуд клуб гр.Сливен. Пипнахме малко и по задния диференциал, като сложихме „Самоковски блокаж“. Монтирахме и 8000 либри лебедка.

suzuki_jimny_nikola (3)На поредно, но не последно място, я обух с „бутонки“ – крос на FEDIMA. За да могат да се поставят на моята Сузи, трябваше да ни дойде на помощ нашият добър приятел ъглошлайфа. И за да я улесним в движението, сега слагаме по-бавна раздатка от Samurai със съдействието на нашия приятел Асенчо (Djdavel Dav) от София. За по-голяма сигурност направихме и външна клетка.

suzuki_jimny_nikolaДопадна ли ви тунингованото Suzuki Jimny на Никола? Можете да ни представите и вашето оф-роуд возило – вижте как!

Comments are closed.