Че ще видим Lamborghini SUV на автомобилния салон в Пекин е 99% сигурно. Даже се чува, че ще се казва Lamborghini Deimos. След като в началото на годината тръгнаха слухове за модела, компанията потвърди, че се работи по такъв проект. Дори наскоро бе направена неофициална презентация на концептуалния спортен всъдеход пред избрани дилъри и клиенти в Ню Йорк, откъдето все пак изтече доста информация за модела.

Що се отнася до името на бъдещия ултраспортен кросоувър, днес стана ясно, че компанията е запазила като търговска марка названието Deimos. Името идва от гръцката митология, като това е един от синовете на Арес и Афродита, който олицетворява страха, ужаса. Мнозина специалисти твърдят, че именно така ще се казва Lambo SUV.

Връщайки се обратно на “тайната вечеря” в Ню Йорк, от изтеклата информация става ясно, че Lamborghini Deimos (да приемем това име засега) е с размерите на Audi Q7 и силует, напомнящ за BMW X6. Всъдеходът е с 4 места и интериор, подобен на концепта Sesto Elemento. Предните светлини са като тези на Estoque, а джантите са на Aventador J и от карбон. Отзад кросоувърът разполага с два трапецовидни дифузьора, а вместо огледала има камери за обратно виждане.

Comments are closed.