От днес българските шофьори ще могат да намалят разхода на гориво с 1 л на резервоар*, благодарение на иновативните горива Shell FuelSave 95 и Shell FuelSave Diesel, които вече се предлагат и у нас в търговските обекти на световната верига Shell. Икономичните горива  заменят основните горива дизел и Безоловен 95 във всички 108 търговски обекти Shell и се предлагат на цената на обикновените горива.

Специално за представянето на Shell FuelSave в България пристигна Д-р Андреас Шефер, учен от екипа на Shell Global Solutions, научно-изследователското звено на петролната фирма, разработващо последните технологии в горивата Shell. По време на специална демонстрация той представи технологията на усъвършенстваното гориво и начина на действие: “Иновацията на Shell FuelSave се крие в специалната формула за подобряване на ефективността с незабавно действие. Shell FuelSave 95 е създаден така, че да намали загубата на енергия като смазва местата, на които обикновените масла не са достатъчно ефективни. Shell FuelSave Diesel също е обогатен с тази формула и в сравнение с обикновения дизел, постига по-ефективно възпламеняване и изгаряне в двигателя”,  каза Д-р Шефер.

Горивата Shell FuelSave се появяват на пазара в резултат на дългогодишни проучвания на учените на Shell. За първи път се предлагат на пазара в Холандия през 2009 г. Те замениха изцяло обикновените горива на компанията в 16 европейски държави, между които Германия, Великобритания, Дания,Унгария, Полша, Чехия, Словакия, Турция  и Гърция.

***

*В тестовете участваха автомобили с вместимост на резервоара средно 50 л. Сравнихме разхода на горивата Shell 95 и Shell FuelSave 95 (при еднакво съдържание на биокомпонент). Резултатите от 180 теста с 5 автомобила с бензинови двигатели потвърдиха, че разходът на Shell FuelSave 95 в натоварена градска среда е по-нисък средно с 2%. Разходът на гориво варира в зависимост от автомобила, пътните условия и стила на шофиране.

Comments are closed.