hyunda_santa_cruz_pickup_productionИзпълнителният директор на Hyundai Motor America Дейв Зуковски заяви, че компанията е в процес на одобрение на нови компактен кросоувър и серийна версия на концептуалния пикап Santa Cruz. Зуковски допълни, че „има голяма вероятност да одобрим пикапа скоро“. Той отказа да навлезе в детайли, но вметна, че пикапът се е харесал на над 90% от настоящите клиенти.

Зуковски сподели също, че Hyundai ще предлага нов компактен кросоувър, който ще е пряк конкурент на Chevrolet Trax, Jeep Renegade и Honda HR-V. Повече информация не бе дадена нито за това кога да го очакваме, нито на какво ще е базиран. Знаем само, че ще е „на базата на страхотен модел, който в момента е на пазара в Китай“. Най-вероятно става въпрос за ix25, защото компанията реши, че е прекалено консервативен за пазара в САЩ.

Същевременно, пресаташето на Hyundai America Бил Томъс сподели пред репортери, че кросоувър вариант на Genesis е в списъка с желания на Дейв Зуковски. „Ако той иска луксозен SUV с емблема Genesis, най-вероятно ще получи такъв“, бе изказването на Томъс.

Започнаха и спекулациите относно модела, но Томас подсказа, че ще е „малко по-голям“ от Jeep Grand Cherokee и ще струва около $40,000 ако излезе на пазара в САЩ.

Comments are closed.