Отборът Husqvarna Speedbrain, който се ползва със заводската подкрепа на придобития от BMW италиански мотоциклетен производител, привлече двама топ пилоти за предстоящото рали „Дакар“ и Световния Крос-Кънтри шампионат през 2013 година.

Новите две попълнения в италианско – немския тим не са случайни. Става въпрос за американската легенда Куин Коди и италианската звезда Алесандро Ботури. Двамата допълват другата знаменита двойка пилоти на Husqvarna Speedbrain – Пауло Гончалвеш и Хоан Бареда. Петият мотоциклет ще бъде управляван от не толкова популярния, но пък доста талантлив австралиец Мат Фиш.

Куин Коди е четирикратен победител в Baja 1000. За съжаление на всички ни, Коди ще трябва да пропусне този „Дакар”, но пък ще вземе участие в Световния шампионат и, живот и здраве, в легендарния маратон през 2014 г.

Алесандро Ботури е един от най-добите ендуро пилоти в света, с многократни победи и призови места от Световния ендуро шампионат. Ботури беше най-добрият новобранец в Дакар 2012, завършвайки на 8-мо място в генералното класиране.

Comments are closed.