General Motors обнови пълноразмерния си SUV GMC Acadia. Луксозният високопроходим превозвач бе представен на автосалона в Чикаго и е с обновена и по-масивна предница, увеличена радиаторна решетка, пакет светодиодни светлини и нови джанти в размер между 18 и 20 цола.

Интериорът, който може да бъде за 5 или 8 души, е с нови и по-скъпи използвани материали, нараснал е и обема на багажника. GMC Acadia се задвижва от 3,6-литров V6 двигател с мощност от 288 к.с. и 6-степенна автоматична скоростна кутия. Задвижването е по избор на предния мост или на четирите колела.

GMC Acadia се предлага от края на 2006 година в две версии – SLT и Denali. Това е първият пълноразмерен кросоувър на General Motors. С появата си гигантът заменя няколко от едрогабаритните всъдеходи на марката и е първият с монокок конструкция и предно задвижване в базовата си версия (предишните са били на рама и със задно). Като габарити, моделът е разположен между Envoy и Yukon, а като цена е позициониран между близнаците си Chevrolet и Buick Enclave.

Comments are closed.