Представеният през зимата Ford Explorer Sport, вече е готов да атакува пазара в Северна Америка. Всъдеходът ще се предлага с 3,5-литров V6 EcoBoost с максимална мощност от 365 к.с., или с 15 “кончета” отгоре над първоначално планираните. Двигателят е комбиниран с 6-степенна автоматична трансмисия, с възможност за ръчно превключване на предавките от перца на волана.

Ford Explorer Sport е определян от създателите си като “безкомпромисен кросоувър”. Интериорът на возилото е доста луксозен и натъпкан с много екстри, сред които се открояват двузонален климатик, камера за задно виждане, информационно-развлекателна система MyFord Touch и премиум аудиосистема. Като допълнително оборудване се предлагат паркинг асистент, специални предпазни колани за задните седалки с интегрирани въздушни възглавници, дистанционно палене на двигателя, панорамен стъклен таван с два модула, автоматична врата на багажника и др.

Отвън, Ford Explorer Sport се откроява със стилизирана предница, лъскави повърхности, потъмнени стъкла на светлините и 20-инчови лети джанти. Задвижването е на четирите колела с интелигентна AWD система с режими за сняг, пясък и кал. Цената на лачения SUV в САЩ започва от 41 000 долара.

Comments are closed.