Conquest Vehicles, създателите на ръчно изработения брониран Knight XV, представиха Evade SUV – първият неброниран всъдеход на марката. Evade има лека прилика с бронирания си събрат, но е с нови фарове и стопове, които леко следват страниците на автомобила, променена решетка, уголемени калници, по-голяма врата на багажника и др. Задната броня е с вградена стъпенка за по-лесен достъп в багажника.

Evade ще се произвежда на базата на Ford F550 Super Duty, а масивното небронирано купе ще е изработено от алуминий и стомана, правейки го значително по-лек от бронирания Knight XV. Първият Evade SUV ще се появи в началото на есента.

Conquest Vehicles продължават да изработват ръчно почти всичко по возилата си. В Evade SUV ръчно изработени ще са са воланът, таблото, дори ключовете. Дръжките за отваряне на вратите ще са машинно изрязани от блокчета алуминий.

Луксозният интериор осигурява простор, елегант и удобство. Evade ще разполага с ергономичен кокпит и модерни технологии. Както в Knight XV, Evade ще разполага с 2+2 седалки (подобно на лимузина). Като опция се предлагат 2 седалки, които могат да се прибират електрически, но вместо тях може да бъде монтиран телевизор с плосък екран.

Окачването на Evade SUV е въздушно, електрическите стъкла са стандартна екстра, а 360-градусова камера, монтирана на покрива, ще предава картина и ще може да се управлява посредством джойстик. Evade е с 4х4 задвижване и ще се предлага с бензинов или дизелов агрегат.

Стартовата цена на модела ще е $579,000 и ще зависи до голяма степен от вложените материали, метали, кожи и оборудване.

Comments are closed.