Серийната версия на компактния кросоувър Renault Captur бе представена официално днес. Световният дебют на мъника пред публика ще бъде по време на автомобилния салон в Женева през март.

Както се очакваше, Renault Captur е на базата на новото поколение Clio и няма много общо с едноименния концепт, представен миналата пролет. Дължината на автомобила е 4120 мм или с 15 мм по-малка от тази на Nissan Juke, който е на същата „В” платформа на алианса Renault-Nissan.

Макар да не е толкова футуристична като концепта, серийната версия на Renault Captur е с арактивен дизайн, подсилен от двутонална цветова схема. Моделът изглежда по-мускулест от clio, благодарение на повишения клирънс, по-големите колела, черните брони и раздутите калници. От Renault обещават щедро вътрешно пространство с възможност за модулиране, подобно на MPV автомобил от по-висок клас.

Двигателната гама на Renault Clio ще бъде заимствана от тази на Clio – трицилиндров бензинов двигател с обем 900 куб. см и 1,5-литров дизел. Дали ще има версия 4×4 с бруталния двигател на Juke все още не е ясно.

Comments are closed.