Lamborghini Urus SUV бе разкрит малко преди официалния си дебют в Пекин. Италианският супер всъдеход е кръстен на Aurochs, див прародител на домашните бикове, като компанията го посочва за духовен наследник на LM002.

В духа на Lamborghini, новият кросоувър е с агресивни черти, отличителна предница и раздути калници. Огромни въздухозаборници и LED-светлини допълват стила отпред, а скосената задница е със спойлер, дифузьор и четири ауспуха. Сред останалите забележителности са 24-ичновите колела и регулируемото окачване.

Кабината е доста луксозна, с 4 места, облицовани в кожа. В купето изпъкват редица детайли от карбон, програмируем инструментален панел и информационно-развлекателна система с тъчскрийн дисплей за пасажерите и отпред, и отзад.

За задвижването няма още официална информация, но се знае, че двигателят ще е с мощност от близо 600 к.с. и ще е стикован с трансмисия с двоен съединител и постоянно задвижване на четирите колела.

Според президента на италианската компания Щефан Винкелман Lamborghini Urus SUV е конкретна идея за бъдещето на фирмата като трета моделна линия/ “Urus е най-екстремната интерпретация на идеята за SUV, той е Lamborghini-то на всъдеходите”.

Макар от компанията да отказват да потвърдят дали Lamborghini Urus SUV ще влезе в серийно производство, те загатват, че един кросоувър би могъл да разшири клиентелата им невероятно много, като би бил насочен към клиенти в Китай, Русия, Близкия Изток и САЩ с около 3000 продажби годишно.

Comments are closed.