Даниел Крейг, познат ни като Джеймс Бонд от култовата филмова поредица, представи новото поколение Range Rover Sport малко преди началото на автомобилния салон в Ню Йорк. Най-новият модел на Land Rover направи и ефектна обиколка из града на Голямата ябълка, привличайки хиляди погледи с ефектния си дизайн.

Range Rover Sport 2013 е с доста променен дизайн, инспириран както от „баткото” Range Rover, така и от по-малкия Evoque. Предното стъкло е по-скосено спрямо това на предходното поколение, промяна има и в цялостните габарити на всъдехода.

От Land Rover твърдят, че новият всъдеход е със 75% нови и уникални части и детайли спрямо настоящата версия. Интериорът е претърпял доста промени, като луксът и комфортът отново са изведени на преден план. Новият Range Rover Sport ще се предлага в 5 или 7-местна конфигурация и 4 нива на оборудване – S, SE, HSE и Autobiography. Последните две ще имат и версии Dynamic.

И тук както при Range Rover въздушното окачване е изцявло променено, като всъдеходът достига клирънс от 278 мм в оф-роуд режим. Изборът на двигатели за момента е сведен до 4 агрегата – два дизелови с 258 и 292 к.с. и два бензинови с 340 и 510 „кончета”. По-късно се очаква и 4,4-литров дизел с 339 к.с., а догодина ще се появи и дизелов хибрид.

Докато чакате новия Range Rover Sport да дойде в България, може да видите официалния телефон на Land Rover, който вече е тук!

Comments are closed.