Голяма драма се заформи в разгара на Pharaons Rally 2012 – кръг от Световния крос-кънтри шампионат на FIA, който тече в момента из египетската пустиня. Надпреварата, в която стартираха над 100 машини от всички класове, привлече голяма част от световния оф-роуд елит.

При автомобилите, още от етап 1 се заформи люта битка между легендарния Жан-Луи Шлесер (Schlesser buggy) и новата звезда на Mini x-Raid Халифа Ал-Мутавей. До етап 4 дуелът се развиваше в полза на Шлесер, но французинът „изгърмя” по доста нелеп начин. След проверка на техническите стюарди на FIA се оказа, че рестрикторът на бъгито не отговаря на правилника за този тип автомобили. Така Шлесер трябваше да напусне Pharaons Rally 2012 и начело застана Ал Мутавей, при това със сериозен аванс. Втори в генералното се движи французинът Реги Делае (Buggy MD), следван от руснака Борис Гадашин (G-Force Proto).

При мотоциклетите, първи във временното класиране е Хоан Бареда (Husqvarna Speedbrain), следван от своя съотборник Паоло Гончалвеш и Якуб Пржигонски (Orlen KTM). Днес е последният 5-и етап на Pharaons Rally 2012, а най-добре представилия се аматьорски тим в надпреварата при автомобилите ще получи безплатно участие в рали „Дакар” 2013.

Comments are closed.