bmw_r1200_black_sabbath_ninet_scramblerBMW R1200 Black Sabbath може да е само смел дизайнерски проект, но съвсем не е нарисуван случайно. Всичко си има пребогата предварителна история. Подочухме, че от BMW Motorrad планират да разширят гамата си с няколко нови мотоциклета, базирани на платформата R nineT.

Това значи, че трябва да се появи поне един оф-роудър. Оптимистичните очаквания ще бъдат оправдани или огорчени в края на есента, когато са изложенията Intermot и EICMA. R nineT се продава изключително добре и новите модели най-вероятно ще са „по-оглозгани“ и на по-ниски цени, след като ще се ползват в по-луди условия.

И докато BMW вземе решението, ние ще се радваме на креативността и свободата на дизайнерите и феновете по света. Този R nineT Scrambler, наречен звучно BMW R1200 Black Sabbath пристига от твореца Обердан Бези и е един от най-готините мотоциклети, които сме виждали на картинка, редом с уникалния Ducati Scrambler Dirt Track, за който ви разказахме неотдавна.

Черен функционален мотоциклет, предназначен буквално „за навсякъде“. Бези е кръстил своето творение BMW R1200 Black Sabbath и не можа да нацели по-точно с името. Изцяло черен мотоциклет R nineT с едва няколко части, открояващи се в тъмнината. Спиците на каплите, ауспуха и още няколко дреболии са единствените нечерни детайли. Модерен оф-роудър с широка изпускателна система – идеалния трибут към старите BMW-та.

Не смеем да твърдим, че BMW ще конструират нещо подобно, но силно се надяваме да видим мотоциклет, макар и частично напомнящ за този BMW R1200 Black Sabbath. Тази изцяло черна машина ще направи по-светли дните на всеки моторист. Искаме и ние по един!

Comments are closed.