All-new 2014 Subaru Forester unveiled in CanadaНовото, четвърто, поколение на всъдехода Subaru Forester ще един от акцентите на Субару Моторс по време на Автомобилен салон София 2013. Премиерният за България модел ще бъде част от актуалната гама на Fuji Heavy Industries за българския пазар, включваща още кросоувърите XV и Outback, както и спортното купе BRZ (също премиера за България).

На щанда на марката в зала 2 на Интер Експо Център, новият Subaru Forester ще бъде показан в три модификации – два бензинови варианта с CVT трансмисия, както и версията с двулитров турбодизел. Данните на трите двигателя са съответно: Multipoint 2.0i с мощност 150 к.с., дизелов: Common-Rail 2.0D със 147 к.с. (оптимизирани агрегати, добре познати от настоящия модел) и изцяло новият 2.0DIT, мощен бензинов двигател с 240 к.с.,Twin-Scroll турбокомпресор и директно впръскване.

Една от генералните новости в новия Subaru Forester е специалния оф-роуд режим X-Mode. Активиран от бутон на централната конзола, режимът помага за придвижване в пресечен терен или хлъзгава настилка, като активира редица асистенти, сред които за изкачване и спускане по наклон. X-Mode режимът рабпти при скорост до 40 км/ч, като на екран може да се види моментното разпределение на тягата между предния и задния мостл

Фейслифтът на Outback 2013 въвежда за първи път при SUBARU комбинацията от  дизелов двигател, автоматична скоростна кутия Lineartronic и постоянно задвижване на всичките колела Symmetrical AWD. Скоростната кутия предлага и режим за ръчно превключване на 7 бр. предавки посредством пера от волана. Предимствата на тази комбинация от двигател и скоростна кутия позволяват равномерно и плавно ускорение при константни обороти.

Във връзка с предстоящото изложение СУБАРУ МОТОРС ще предостави на своите клиенти, специални условия при покупка на избрания от тях автомобил в зависимост от модела и съответната модификация. Всички модели на марката се предлагат с гаранция от 3 години или 100 000 км.

Comments are closed.