Според засилени слухове в автомобилните среди, модифицирани прототипи на базата на Bentley SUV ще вземат участие в рали “Дакар” 2013. За основа на състезателните машини ще бъде използван Volkswagen Race Touareg 3. Идеята е Bentley са вземе участие със силен отбор в легендарната надпревара, за да може да рекламира бъдещия сериен EXP 9 F.

Освен в “Дакар”, се планират и участия в състезанията на Арабския полуостров като Abu Dhabi Desert Challenge, тъй като се очаква именно в емирствата пазарът на Bentley SUV да е сред най-големите.

Както и Race Touareg, рали-рейд версията на Bentley ще е протоип на тръбна рама, облечен в “доспехите” на серийната машина. Все още няма информация за това, какъв двигател ще се използва. Състезателният Touareg бе с 2,5-литров турбодизелов мотор с 300 к.с. От друга страна, за серийния Bentley SUV са предвидени бензинови V8 и W12, както и хибриден V6.

Участието на Bentley SUV в рали “Дакар” би било много улеснено, освен от използваните готови болиди на Volkswagen, също и от готовия заводски отбор, начело с Карлос Сайнц и евентуално Насър Ал Атия.

Comments are closed.