Етап 4 на рали Мароко 2012 бе поредният успешен за българските участници в надпреварата. Тодор Христов (Yamaha) завърши отсечката, доминирана от пясък и дюни, на 52-ро място в общото класиране с мотоциклетите. Така Христов е вече 47-и в генералното, но по-важното – трети в своя клас.

Денят бе силен и за Петър Ценков и Иван Маринов (Opel antara). Българите завършиха деня на 32-о място, а в генералното са 26-и. Все още нямаме информация за съотборника на Ценков – Раул Данино. Чилиецът не излиза в листата с класирането, макар според стаелита да е завършил етап 4 на рали Мароко 2012.

Иначе, битката за победа става доста интересна. Кшищоф Холовчик (X-Raid Mini) отмъкна етапната победа на конкурента си Ерик Вигурьо (Chevrolet). Вигурьо, обаче, все още води в генералното с преднина от 5 минути. Подобна е ситуацията в битката за третото място, където са се „захапали” Гилерме Спинели (Mitsubishi) и Леонид Новицки (Mini x-Raid). И докато Новицки надделя на етапа, то Спинели е прд него в генералното.

При мотоциклетите, етап 4 на рали Мароко 2012 бе най-успешен за Якуб Пржигонски (КТМ), който записа първа етапна победа. В генералното, обаче, полякът е едва 9-и. Лидер там е Сирил Депре (2-ри за деня), следван от Хоан Бареда (Husqvarna Speedbrain) и Франс Верховен (Yamaha).

При камионите най-бърз бе Мики биазион (De Rooy Iveco), следван от съотборника си Жерар Де Рой, който пък води във временната подредба при „големите момчета”.

Comments are closed.