Johnson Controls, водещ доставчик на автомобилна интериорна електроника и технологии за свързаност, представи за първи път в България демонстратора Connected Center Stack в развойния си център в София. Устройството е прототип на централната конзола и служи като информационно-развлекателна система, помагайки на водачите да свързват различни електронни устройства и външни приложения към автомобила.

Демонстраторът Connected Center Stack разпознава глас и се грижи за взаимодействието между водача и автомобила. Конзолата е разработена в София и дава уникално усещане за плавно взаимодействие между човека и машината (HMI). Това позволява на потребителите удобен и лесен достъп до социални мрежи, забавления и услуги, базирани на местоположението.

Възможностите на Johnson Controls Connected Center Stack включват разпознаване на реч на различни езици и ползване на мобилен телефон със свободни ръце, включително гласово набиране, синхронизация и съхраняване на контактите от адресната книга, пренос на изображения, текстови и и-мейл съобщения с ползване на технология текст към говор. Освен това, той възпроизвежда поточно музика през USB или Bluetooth от MP3 плейъри, USB флаш памет устройства или мобилни телефони (смартфони), а също има възможност за достъп до популярни мобилни приложения.

Технологията за взаимодействие между устройствата с помощта на Nokia Terminal Mode позволява съдържанието от екрана на смартфона да се пренася на дисплея в автомобила. Connected Center Stack ще бъде наличен за вграждане в модели автомобили, които ще излязат на пазара през 2014 г.

Comments are closed.