Lexus NF-NX ще е 4×4 акцентът на луксозното подразделение на Toyota по време на международния автомобилен салон във Франкфурт. Агресивният ръбест концепт ни загатва за бъдещ сериен кросоувър на марката, който ще клони повече към компактния сегмент.

Концепцията разполага с гигантска ръбеста решетка с мрежа във формата на диаманти, която придава силно агресивен вид. Изтеглените и същоатака ръбовати фарове са с отделни дневни светлини, а страничният профил на колата е с черни защити и масивни колесни арки. Задната част на Lexus NF-NX е със светлини, приличащи на бумеранг, които са изтеглени чак до бронята.

Кросоувърът е оцветен в уникална металикова сребриста разцветка, а кокпитът е ориентиран към водача, като акцентът отново е в сребрист цвят, с бежов контраст на някои детайли, изработени от кожа и множество леденосини светлини.

Все още няма ясни технически спецификации за концепцията, но се очаква Lexus NF-NX да е с нова версия на хибридната система на компанията, което е модифицирана специално за този модел.

Comments are closed.