desafio_ruta_40_dakar_seriesДоста именити пилоти ще вземат участие в първото издание на Desafio Ruta 40 – едноседмична рали-рейд надпревара в Аржентина, носеща етикета Dakar Series. 136 машини, сред които 64 мотоциклета, 38 ATV, 32 автомобила и две UTV-машини ще застанат на старта в Сан Салвадор де Хухуй, познат ни от трасето на рали „Дакар”.

Сред големите имена, които ще видим по трасето на Desafio Ruta 40 са Марк Кома, Франциско „Чалеко” Лопез, Кърт Касели, Себастиан Халперн, Лукас Бонето, Нани Рома, Орландо Теранова и други. Те, заедно с останалата част на кервана, ще се изправят с 3500-километрово трасе, прекосяващо Аржентина от север на юг.

Освен като част от Dakar Series, Desafio Ruta 40 е също и част от Dakar Challenge. Така, най-добрите състезатели в класа на мотоциклети, ATV и автомобили, които досега не са участвали в рали „Дакар” или в челната десетка на състезания от Световния крос-кънтри шампионат, ще получат безплатно участие в рали „Дакар” 2014. Надпреварата е валидна и за Световния крос-кънтри шампионат на FIM.

Comments are closed.