1godina_great_wall_bulgariaПроизводството на автомобили Great Wall в завода на Литекс Моторс край гр. Ловеч навърши 1 година. Българският автомобилен производител отбеляза първия си рожден ден със специално събитие на което присъстваха клиенти и партньори на компанията и марката, както и представители на медиите.

За период от 1 година Литекс Моторс успя да произведе над 1000 автомобила от модела Great Wall Voleex C10. През първата половина на 2013 г. компанията започва производството и на вече успешния модел в България – Steed 5 пикап, безспорен лидер в своя сегмент. През втората половина на годината, Литекс Моторс ще присъедини към производственото си портфолио и новия модел на Great Wall – Hover H6, който се превърна в SUV на 2012 г. в Китай.

През последната 1 година Литекс Моторс успя да постигне високо ниво на качеството на произвежданите автомобили Great Wall в завода си край Ловеч, съответстващо на световните стандарти на индустрията. През 2013 г. компанията планира да произведе над 4 000 автомобила, които ще бъдат предназначени както за българския пазар, така и за останалите европейски пазари, сред които Гърция, Румъния, Унгария, Полша, Австрия, Италия и много други.

На пазара у нас Литекс Моторс предлага 3 модела на Great Wall – компактният градски автомобил Voleex C10, високопроходимият Hover H5 и пикапът Steed 5. Трите модела постигнаха забележителни позиции в пазарните сегменти в България. През 2012 г. компанията реализира близо 1 500 автомобила Great Wall на пазара. 100 коли са в експлоатация и в съседна Македония.

В рамките на 2013 г. българският автомобилен производител ще предложи на потребителите у нас и Европа и премиерните модели Great Wall – Voleex C30 и Hover H6. Компанията разполага с 18 представителства на марката Great Wall в страната със сервизни центрове, като покритието на територията е над 98%.

Заводът на Литекс Моторс у нас е първият за производство на автомобили Great Wall в рамките на Европейския съюз. Той разполага с най-добро оборудване и е един от най-модерните в Европа. Българската компания прилага на практика една от най-съвременните мениджмънт системи за производство на автомобили в света.

GWM е най-големият частен производител на автомобили в Китай и износител от азиатската страна. Компанията оперира на най-големия автомобилен пазар в света, като реализира автомобилите си Great Wall в над 120 страни по целия свят – в Европа, Близкия Изток, Африка, Централна и Южна Америка, Азия, Австралия и др.

GWM са първата и все още единствена независима китайска автомобилна компания, която има типово одобрение на продуктите си за продажба в ЕС, като покриват всички стандарти и изисквания на общността. GWM разполага със собствен център за дизайн и развойна дейност, в който работят висококвалифицирани инженери от цял свят.

One Comment

  1. танов says:

    Гордост е, че го има тоя завод и се радвам на успехите. Дано са все по-добри за в бъдеще.